• Ürünler
  • Sektörler
  • Hakkımızda
  • İletişim
Teklif al

2020'den beri İstanbul Sultangazi'den sanayiye kimyasal hammadde tedarik ediyoruz.

Ürünler

  • Su arıtma
  • Gıda
  • Ev temizlik
  • Tüm kategoriler

Ürünler

  • Su arıtma
  • Gıda
  • Ev temizlik
  • Tekstil & deri
  • Tüm kategoriler

Kurumsal

  • Hakkımızda
  • Sektörler
  • Belgeler
  • İletişim

İletişim

  • +90 554 023 35 93
  • +90 212 668 35 93
  • [email protected]
  • Sultançiftliği Mah., Gazi Mustafa Kemal Cad.
    Ceren Apt. No:27/3, Sultangazi/İstanbul

© 2026 Arnis Kimya · Tescilli marka, TürkPatent 2024/128712

© 2026 Arnis Kimya

Tescilli marka, TürkPatent 2024/128712

  • Gizlilik politikası
  • Kullanım koşulları
  • KVKK
  • Çerez tercihleri
  1. Ana sayfa
  2. Ürünler
  3. Ev temizlik
  4. Alkaliler ve Kostikler

Alkaliler ve Kostikler

NaOH

CAS 1310-73-2

Ev Temizlik ve Bakım Kimyasalları

Sıvı Kostik

Sodyum Hidroksit · Kostik Soda · Pul Kostik · Sodyum Hidrat · Aetznatron · Soda külü · Beyaz Kostik · Askarit · Rohrputz · Fuers Rohr · Rohrreiniger Rofix

Sıvı Kostik, kimyasal adıyla Sodyum Hidroksit (NaOH)’in sulu çözeltisi olup, güçlü bazik karaktere sahip, renksiz veya hafif sarımsı görünümlü bir kimyasal hammaddedir. Endüstride yaygın olarak kullanılan sıvı kostik, yüksek alkalinite özelliği sayesinde yağ, protein ve organik maddeleri hızlı şekilde parçalayabilmektedir. Bu özelliği sayesinde temizlikten kimya sanayisine, tekstilden gıdaya kadar çok geniş bir kullanım alanına sahiptir.

CAS numarası
1310-73-2
Formül
NaOH
Mol ağırlığı
39,997 g/mol
Kategori
Alkaliler ve Kostikler
Teklif isteWhatsApp'tan yaz

Ambalaj ve miktarı teklifte konuşuruz.

Bu sayfada

  • Sıvı Kostik Nedir?
  • Kullanılan Diğer İsimleri Nelerdir?
  • Kimyasal Özellikleri Nelerdir?
  • Sıvı Kostik Uygulama Alanları Nerelerdir?
  • En Çok Kullanım Alanı Neresidir?
  • Fiyat Ve Satışını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Sıvı Kostik Nedir?

Sıvı Kostik, kimyasal adıyla Sodyum Hidroksit (NaOH)’in sulu çözeltisi olup, güçlü bazik karaktere sahip, renksiz veya hafif sarımsı görünümlü bir kimyasal hammaddedir. Endüstride yaygın olarak kullanılan sıvı kostik, yüksek alkalinite özelliği sayesinde yağ, protein ve organik maddeleri hızlı şekilde parçalayabilmektedir. Bu özelliği sayesinde temizlikten kimya sanayisine, tekstilden gıdaya kadar çok geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Sıvı kostik genellikle %30, %32, %45 ve %50 konsantrasyonlarda üretilir ve taşınır. Higroskopik yapısı nedeniyle nem çekme eğilimi gösterir ve su ile tamamen karışabilir. Aşındırıcı özelliğe sahip olduğundan, kullanım ve depolama sırasında uygun güvenlik önlemlerinin alınması zorunludur.

Kullanılan Diğer İsimleri Nelerdir?

  • Sodyum Hidroksit
  • Kostik Soda
  • Pul Kostik
  • Sodyum Hidrat
  • Aetznatron
  • Soda külü
  • Beyaz Kostik
  • Askarit
  • Soda, Kostik
  • Rohrputz
  • Fuers Rohr
  • Rohrreiniger Rofix
  • Sodyumhidroksit
  • Soda, Su
  • Sodyum Hidroksit Dimeri
  • Askaritin II
  • Sodyum Kostikum
  • Soda, Kaustik
  • Sodyum(Hidroksit De)
  • Kostik Soda, Sıvı
  • Tosoh İncisi
  • Sodyum Hidroksit, Peletler
  • Sulu kireç
  • Natri Hidroksidum
  • LYE
  • Sodyum Hidroksit, Pul
  • Sodyum Hidroksit, Katı
  • Natriumhidroksit
  • Hidroksit, Sodyum
  • Hidroksil Sodyum
  • Soda Asbest
  • Kostik Soda, Kuru
  • Kostik Soda, Boncuk
  • Sodyum Hidroksit Boncukları
  • Kostik Soda, Granül
  • Sodyum Hidroksit Sıvısı
  • Sodyum Hidroksit İncileri
  • Sodyum Hidroksit %50
  • Sodyum Hidroksit, Granül
  • Sodyum Hidroksit, Susuz
  • Sodyum Hidroksit, Mikro İnciler
  • Sodyum Hidroksit Peletleri Biyokimyasal Sınıf
  • Sodyum Azidodifloroasetat 0,25 M Suda
  • Sodyum Hidroksit %10 Sulu Çözeltisi
  • E524
  • NaOH
  • 1310-73-2

Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

  • Sıvı Kostik Formülü : NaOH
  • Yoğunluğu : 1.515 g/mL (20 °C) tür.
  • Kaynama noktası : 1390 °C dir
  • Erime noktası : 681 °C dir.
  • Mol Ağırlığı : 39.997 g/mol
  • Cas numarası : 1310-73-2
  • Beyaz, renkli, kristal katı veya renksiz bir sıvı görünümüne sahiptir.
  • Sudan daha yoğundur.
  • Tahriş edicidir.
  • Aşındırıcıdır.

Sıvı Kostik Uygulama Alanları Nerelerdir?

  • Kozmetik ürünlerin üretiminde kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Atık ve içme suyu arıtılması işlemlerinde dezenfektan olarak kullanılmaktadır.
  • Tekstilde yıkama ve ağartma işlemlerinde kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Bulaşık deterjanı üretiminde kullanılmakta olan bir kimyasal maddedir.
  • Sabun üretiminde kimyasal reaktif olarak kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Gider ve fırın temizleyicisi olarak kullanılmakta olan bir kimyasal maddedir.
  • Plastik ve kauçuğun işlenmesi uygulamalarında kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Asitleri nötralize etmek için kullanılmaktadır.
  • Sodyum tuzları yapmak için kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Petrol sondaj çamurlarında kullanımı mevcuttur.
  • Esterlerin sabunlaştırılması işlemlerinde kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Diğer kimyasalların üretiminde bir baz olarak kullanılmaktadır.
  • Kağıt ve kağıt hamuru sektöründe kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Gıda endüstride meyve ve sebzeleri temizlemek ve soymak için kullanılmakta olan bir kimyasal maddedir.
  • Selülozdan suni ipek üretimi işlemlerinde kullanımı mevcuttur.
  • Cevherlerden metalleri ayırmak için kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Zeytinlerdeki acı kimyasalları yok ederek siyah zeytin haline gelmesine yardımcı olur.
  • Bitkisel yağların rafinasyonu işlemlerinde kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Elektrokaplama sektöründe kullanılmakta olan bir kimyasal maddedir.
  • Laboratuvar reaktifi olarak kullanımı mevcuttur.
  • Fotoğrafçılıkta geliştirme banyosu işlemlerinde kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Deri üretiminde deri hazırlama işlemlerinde kullanılır.
  • Kırılma endüstrisinde, yağ ve su bazlı kırılma sıvılarında kullanılmakta olan bir kimyasal maddedir.
  • Konservelerde küf ve bakteri oluşumunu engellemek için kullanılmaktadır.
  • Deodorantlarda aktif bileşen olarak kullanılmaktadır.
  • Alüminyum üretiminde aşındırma maddesi olarak kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Aspirin, kan sulandırıcı gibi ilaçlarda bileşen olarak kullanılmaktadır.

En Çok Kullanım Alanı Neresidir?

En yaygın kullanım alanları arasında Tekstil, Kozmetik, Temizlik, Gıda sektörü bulunmaktadır.

Fiyat Ve Satışını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Üretiminde kullanılan kimyasalların fiyatı arttıkça Sıvı Kostik fiyatı da artmaktadır.

Kullanım alanlarının artması Sıvı Kostik satışı ve fiyatını artıracaktır.

Fiyatlarına etki eden faktörler arasında en göze çarpan arz/talep dengesinde meydana gelen aksaklıklardır. Arz talebi karşılayamaması durumunda fiyatlar yükselecektir.

Aynı zamanda nakliye fiyatlarının artması da kimyasalın fiyatını artıracaktır.

Kimyasal maddeler uluslararası standartlara uygun ambalajlar ile paketlenmiş olup, 1 gramlık ambalaj da olabileceği gibi 1 tonluk ambalaj da olabilir. Ambalajsız satışı da yapılmaktadır.

Aynı rafta başka neler var?

Ev temizlik kategorisi, 78 ürün
  • Ev temizlikOrganik Çözücüler

    Dimetil Formamid

    CAS 68-12-2

    Teklif iste
  • Ev temizlikAlkoller

    Dietilentriamin (DETA)

    CAS 111-40-0

    Teklif iste
  • Ev temizlikOrganik Esterler

    Triasetin

    CAS 102-76-1

    Teklif iste
  • Ev temizlikAlkoller

    Kolin Klorür

    CAS 67-48-1

    Teklif iste