• Ürünler
  • Sektörler
  • Hakkımızda
  • İletişim
Teklif al

2020'den beri İstanbul Sultangazi'den sanayiye kimyasal hammadde tedarik ediyoruz.

Ürünler

  • Su arıtma
  • Gıda
  • Ev temizlik
  • Tüm kategoriler

Ürünler

  • Su arıtma
  • Gıda
  • Ev temizlik
  • Tekstil & deri
  • Tüm kategoriler

Kurumsal

  • Hakkımızda
  • Sektörler
  • Belgeler
  • İletişim

İletişim

  • +90 554 023 35 93
  • +90 212 668 35 93
  • [email protected]
  • Sultançiftliği Mah., Gazi Mustafa Kemal Cad.
    Ceren Apt. No:27/3, Sultangazi/İstanbul

© 2026 Arnis Kimya · Tescilli marka, TürkPatent 2024/128712

© 2026 Arnis Kimya

Tescilli marka, TürkPatent 2024/128712

  • Gizlilik politikası
  • Kullanım koşulları
  • KVKK
  • Çerez tercihleri
  1. Ana sayfa
  2. Ürünler
  3. Ev temizlik
  4. Yağ Asitleri ve Türevleri

Yağ Asitleri ve Türevleri

C18H36O2

CAS 57-11-4

Ev Temizlik ve Bakım Kimyasalları

Stearik Asit

Stearofanik Asit · Oktadekanoik Asit · İnci Stearik · Setilasetik Asit · Stearat · Vanikol · N- Oktadekanoik Asit · Hidrofol Asit 150 · 1-Heptadekankarboksilik Asit

Stearik Asit, doymuş uzun zincirli bir yağ asidi olup hem bitkisel hem de hayvansal yağlardan elde edilebilen organik bir bileşiktir. Oda sıcaklığında beyaz renkli, mumsu yapıda katı formda bulunur ve karakteristik hafif bir kokuya sahiptir. Kimyasal yapısı sayesinde sabun, kozmetik, plastik, kauçuk, gıda ve ilaç gibi birçok farklı sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır.

CAS numarası
57-11-4
Formül
C18H36O2
Mol ağırlığı
284,48 g/mol
Kategori
Yağ Asitleri ve Türevleri
Teklif isteWhatsApp'tan yaz

Ambalaj ve miktarı teklifte konuşuruz.

Bu sayfada

  • Stearik Asit Nedir?
  • Kullanılan Diğer İsimleri Nelerdir?
  • Kimyasal Özellikleri Nelerdir?
  • Stearik Asit Uygulama Alanları Nerelerdir?
  • En Çok Kullanım Alanı Neresidir?
  • Fiyat Ve Satışını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Stearik Asit Nedir?

Stearik Asit, doymuş uzun zincirli bir yağ asidi olup hem bitkisel hem de hayvansal yağlardan elde edilebilen organik bir bileşiktir. Oda sıcaklığında beyaz renkli, mumsu yapıda katı formda bulunur ve karakteristik hafif bir kokuya sahiptir. Kimyasal yapısı sayesinde sabun, kozmetik, plastik, kauçuk, gıda ve ilaç gibi birçok farklı sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Stearik Asit, özellikle yağ asitleri arasında en kararlı türlerden biri olmasıyla bilinir. Isıya karşı dayanıklı yapısı, onu endüstriyel uygulamalarda vazgeçilmez bir hammadde haline getirir. Emülgatör, sertleştirici, kayganlaştırıcı ve stabilizatör özellikleri sayesinde hem üretim süreçlerinde hem de nihai ürün performansında önemli rol oynar.

Kullanılan Diğer İsimleri Nelerdir?

  • Stearofanik Asit
  • Oktadekanoik Asit
  • İnci Stearik
  • Setilasetik Asit
  • Stearat
  • Vanikol
  • N- Oktadekanoik Asit
  • Hidrofol Asit 150
  • 1-Heptadekankarboksilik Asit
  • Stearex Boncuklar
  • Oktadekansaure
  • Stearinsaure
  • Hidrofol Asit 150
  • Glikon DP
  • Glikon TP
  • Hidrofol 1985
  • Oktadekoik Asit
  • Emersol 120
  • Emersol 132
  • Emersol 150
  • Hidrofol Asit 1655
  • Hidrofol Asit 1855
  • Asir Stearinikül
  • Stearik Asit, Saf
  • Stearik Asit 50
  • Saflaştırılmış Stearik Asit
  • Promülsin
  • Selosol 920
  • İzostearik Asit EX
  • Stearex
  • Laktarik Asit
  • Bassinik Asit
  • Taljik Asit
  • Palmitostearik Asit
  • Stearikasit, >=%98
  • Emery 400
  • C18H36O2
  • 57-11-4

Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Bu bileşiğin en belirgin kimyasal özellikleri aşağıdaki gibidir.

  • Stearik Asit Formülü : C₁₈H₃₆O₂
  • Yoğunluğu : 0,845 g/cm3 dir.
  • Kaynama noktası : 361 °C dir.
  • Erime noktası : 67-72 °C dir.
  • Molekül ağırlığı : 284,48 g/mol
  • Cas numarası : 57-11-4
  • Hafif kokulu beyaz katıdır.
  • Su üzerinde yüzer.

Stearik Asit Uygulama Alanları Nerelerdir?

  • Hayvansal ve bazı bitkisel yağlarda Gliserit olarak bulunur.
  • Yüzey kaplamaları için alkid olarak kullanılır.
  • Epoksi reçinelerinde ara madde olarak kullanılmaktadır.
  • Dişçilik malzemelerinde kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Şekerlemelerde sertleşmeyi sağlayan bir bileşiktir.
  • Sakız üretiminde kıvamlaştırıcı madde olarak kullanılmaktadır.
  • Ayakkabı ve metal cilalarında kullanımı mevcut olan bir kimyasaldır.
  • Sentetik kauçuk polimerizasyon emülgatörü ve fırınlanmış ürünlerde ayırıcı madde olarak kullanılmaktadır.
  • Plastik endüstrisinde ürünün homojenliği ve dayanıklılığını artırmak için kullanılır.
  • Mum üretiminde sertleştirici madde olarak kullanılmaktadır. Mum üretiminde, mumun çökmesini önler, erime noktasını artırır ve mumu daha sert hale getirir. Yarı saydam mumu daha opak hale getirir ve mum damlamasını azaltarak yanma süresini uzatır. Ayrıca Stearik Asit kokulu mumlarda, kokunun salınmasını yavaşlatarak daha kontrollü ve uzun süreli bir koku salınımı sağlar.
  • Kalıp sabunların üretiminde kullanılan bileşiklerde sertleştirici ve kayganlaştırıcı özelliklerinden dolayı kullanımı mevcuttur.
  • Kauçuk ve boyada Çinko Oksidin ilave edilip dağılmasını kolaylaştırmak ve polibütadieni kürlemek için kullanılmaktadır.
  • Endüstride yapıştırıcılar ve sızdırmazlık kimyasallarında kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Tekstilde apreleme işlemlerinde kullanılmakta olan yumuşatıcıların bir bileşenidir.
  • Tıpta egzama tedavisinde kullanılan merhem, fitil gibi ürünlerde iltihap önleyici olarak kullanılmaktadır.
  • İlaç sektöründe emülgatör olarak kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Saç kremi ve şampuanlarında emülgatör olarak kullanımı mevcuttur.
  • Seramik tozlarının preslenmesinde yağlayıcı olarak kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Kozmetikte parlatma maddesi üretiminde kullanılmasının yanı sıra emülgatör, dengeleyici, koyulaştırıcı ve pürüzsüzlük gibi özelliklerinden dolayı yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
  • Traş kremleri ve yağlayıcılarda dokunun dengelenmesini sağlamak için kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Nemlendiriciler ve güneş kremleri gibi kişisel bakım ürünlerinde cildin yumuşak ve nemli kalmasını sağlaması sebebiyle kullanılmaktadır.
  • Deterjanlarda ve ev temizlik ürünlerinde kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Otomotiv sektöründe kullanılmakta olan katkı maddelerinin üretiminde kullanılan bir başlangıç malzemesidir.
  • Havai fişeklerde metal tozlarını kaplamak ve oksidasyonu önlemek için kullanılmakta olup bileşimlerin daha uzun süre saklanmasına katkı sağlar.
  • Köpük latekslerde kalıp ayırıcı olarak kullanılan bir asittir.
  • Yağlama özellikleri sayesinde yağlayıcı ve gres üretiminde kullanılmakta olan bir bileşiktir.

En Çok Kullanım Alanı Neresidir?

En yaygın kullanım alanları arasında Kozmetik, Gıda, Temizlik, İlaç sektörü bulunmaktadır.

Fiyat Ve Satışını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Üretiminde kullanılan kimyasalların fiyatları arttıkça Stearik Asit fiyatı da artacaktır.

Kullanım alanlarının artması Stearik Asit satışı ve fiyatını artıracaktır.

Aynı zamanda nakliye fiyatlarının artması da kimyasalın fiyatını artıracaktır.

Kimyasal maddeler uluslararası standartlara uygun ambalajlar ile paketlenmiş olup, 1 gramlık ambalaj da olabileceği gibi 1 tonluk ambalaj da olabilir. Ambalajsız satışı da yapılmaktadır.

Aynı rafta başka neler var?

Ev temizlik kategorisi, 78 ürün
  • Ev temizlikOrganik Çözücüler

    Dimetil Formamid

    CAS 68-12-2

    Teklif iste
  • Ev temizlikAlkoller

    Dietilentriamin (DETA)

    CAS 111-40-0

    Teklif iste
  • Ev temizlikOrganik Esterler

    Triasetin

    CAS 102-76-1

    Teklif iste
  • Ev temizlikAlkoller

    Kolin Klorür

    CAS 67-48-1

    Teklif iste