• Ürünler
  • Sektörler
  • Hakkımızda
  • İletişim
Teklif al

2020'den beri İstanbul Sultangazi'den sanayiye kimyasal hammadde tedarik ediyoruz.

Ürünler

  • Su arıtma
  • Gıda
  • Ev temizlik
  • Tüm kategoriler

Ürünler

  • Su arıtma
  • Gıda
  • Ev temizlik
  • Tekstil & deri
  • Tüm kategoriler

Kurumsal

  • Hakkımızda
  • Sektörler
  • Belgeler
  • İletişim

İletişim

  • +90 554 023 35 93
  • +90 212 668 35 93
  • [email protected]
  • Sultançiftliği Mah., Gazi Mustafa Kemal Cad.
    Ceren Apt. No:27/3, Sultangazi/İstanbul

© 2026 Arnis Kimya · Tescilli marka, TürkPatent 2024/128712

© 2026 Arnis Kimya

Tescilli marka, TürkPatent 2024/128712

  • Gizlilik politikası
  • Kullanım koşulları
  • KVKK
  • Çerez tercihleri
  1. Ana sayfa
  2. Ürünler
  3. Tekstil & deri
  4. Pigmentler ve Dolgular

Pigmentler ve Dolgular

TiO2

CAS 13463-67-7

Tekstil ve Deri Üretim Kimyasalları

Titanyum Dioksit

Rutil · Dioxotitanium · Titanya · Anatas · Anataz · Titanyum Beyazı · Hombit · Titanik Anhidrit · Tioksit · Rayoks · Titandioksit · Tiofin · Titanoks · Tipaque · Tioksit RSM

Titanyum Dioksit, titanyum elementinin oksijen ile oluşturduğu beyaz renkli inorganik bir bileşiktir. Kimyasal formülü TiO₂ olan bu madde, yüksek opaklık, parlaklık ve ışık yansıtma özellikleri sayesinde endüstride en çok kullanılan pigmentlerden biridir. Doğada genellikle rutil, anataz ve brookit mineralleri şeklinde bulunur ve saflaştırılarak çeşitli endüstriyel uygulamalarda kullanılmak üzere üretilir.

CAS numarası
13463-67-7
Formül
TiO2
Mol ağırlığı
79,866 g/mol
Kategori
Pigmentler ve Dolgular
Teklif isteWhatsApp'tan yaz

Ambalaj ve miktarı teklifte konuşuruz.

Bu sayfada

  • Titanyum Dioksit Nedir?
  • Kullanılan Diğer İsimleri Nelerdir?
  • Kimyasal Özellikleri Nelerdir?
  • Titanyum Dioksit Uygulama Alanları Nerelerdir?
  • En Çok Kullanım Alanı Neresidir?
  • Fiyat Ve Satışını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Titanyum Dioksit Nedir?

Titanyum Dioksit, titanyum elementinin oksijen ile oluşturduğu beyaz renkli inorganik bir bileşiktir. Kimyasal formülü TiO₂ olan bu madde, yüksek opaklık, parlaklık ve ışık yansıtma özellikleri sayesinde endüstride en çok kullanılan pigmentlerden biridir. Doğada genellikle rutil, anataz ve brookit mineralleri şeklinde bulunur ve saflaştırılarak çeşitli endüstriyel uygulamalarda kullanılmak üzere üretilir.

Titanyum Dioksit, güçlü beyaz pigment özelliği sayesinde boya, plastik, kozmetik, gıda ve ilaç sektörlerinde yaygın olarak kullanılan önemli bir kimyasal hammaddedir. UV ışınlarını yansıtma ve absorbe etme özelliği sayesinde güneş ışınlarına karşı koruma sağlayan ürünlerde de önemli bir bileşen olarak kullanılmaktadır.

Aynı zamanda kimyasal olarak oldukça kararlı bir yapıya sahip olan Titanyum Dioksit, toksik olmayan yapısı ve yüksek dayanıklılığı nedeniyle güvenli ve uzun ömürlü ürünlerin üretiminde tercih edilen bir bileşiktir.

Kullanılan Diğer İsimleri Nelerdir?

  • Rutil
  • Dioxotitanium
  • Titanya
  • Anatas
  • Anataz
  • Titanyum Beyazı
  • Hombit
  • Titanik Anhidrit
  • Tioksit
  • Rayoks
  • Titandioksit
  • Tiofin
  • Titanoks
  • Tipaque
  • Tioksit RSM
  • Rutiox CR
  • Kronos
  • Flamenko
  • Zopak
  • Tiona Td
  • Titanyum Peroksit
  • Kalay Dioksit Tozu
  • Kronos 2073
  • Tiklor
  • Titanik Oksit
  • Titanyum(IV) Oksit
  • Titanyum Beyazı
  • Bayertitan A
  • TİO2
  • 13463-67-7

Kimyasal Özellikleri Nelerdir?

Bu bileşiğin en belirgin kimyasal özellikleri aşağıdaki gibidir.

  • Titanyum Dioksit Formülü : TİO₂
  • Yoğunluğu : 4.26 g/mL (25 °C) dir.
  • Kaynama noktası : 2900 °C dir.
  • Erime noktası : 1840 °C dir.
  • Molekül ağırlığı : 79,8658 g/mol
  • Cas numarası : 13463-67-7
  • Tatsız, kokusuz, beyaz toz görünümündedir.
  • Suda çözünmez.
  • Tahriş edicidir.

Titanyum Dioksit Uygulama Alanları Nerelerdir?

  • Boya sektöründe opaklaştırıcı, parlatıcı madde ve pigment olarak kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Porselen emayelerde opaklaştırma ve ağartma maddesi olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda ürüne asit direnci, sertlik ve parlaklık kazandırır.
  • Kozmetikte opaklaştırıcı, koyulaştırıcı ve koruyucu madde olarak kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Güneş kremleri ve cilt bakım kremlerinde koruyucu madde olarak kullanılır ve cildi ultraviyole ışınlarında korur. Mükemmel güneş koruyucu özelliği sayesinde UV ışınlarını yansıtıp dağıtır. Aktif koruma özelliği sayesinde güneş ışığına maruz kalsa dahi bozulmaz. Hassas ciltler için oldukça uygun olup kesinlikle tahriş etmez. UVA ve UVB ışınlarına karşı aktif koruma sağlar. Kullanıldığı ürüne parlaklık katar.
  • Şampuan, sabun, losyon gibi kişisel temizlik ürünlerinde bileşen olarak kullanılan doku iyileştirici ve koruyucu bir maddedir.
  • Deodorantlarda antibakteriyel madde olarak kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Kağıt sektöründe kağıdı daha hafif ve daha parlak hale getirmek için kullanılmakta olan bir kimyasal maddedir.
  • Diş macunlarında opaklaştırıcı ve pigment olarak kullanılmaktadır.
  • Seramik sırlarında opaklaştırıcı madde olarak kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Kauçuk ve plastik sektöründe renk ve opaklık sağlamak için kullanılmakta olan bir kimyasal maddedir.
  • Deri endüstrisinde pigment ve opaklaştırıcı madde olarak kullanılmaktadır.
  • Gıda sektöründe renk maddesi olarak kullanılan bir pigmenttir.
  • Fırınlanmış ürünlerde, gazlı içeceklerde ve evcil hayvan mamalarında renk ve parlaklığı artırmak için kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Şekerlemelerde, sakızlarda, jöle karışımlarında, salata soslarında ve dondurmalarda kullanımı mevcuttur.
  • Kaplama sektöründe pigment olarak kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Yapıştırıcılar ve sızdırmazlık ürünlerinde kullanılmakta olan bir kimyasal maddedir.
  • Tekstilde ve baskı mürekkeplerinde pigment olarak kullanılmaktadır.
  • Sentetik elyafta matlaştırıcı madde olarak kullanılmakta olan bir kimyasal maddedir.
  • Araç bakım ve temizlik ürünlerinde kullanılmakta olan bir bileşendir.
  • Ortopedik implant biyomalzemelerinde bileşen olarak kullanılmaktadır.
  • İlaç sektöründe tablet kaplamaları, jelatin kapsüller ve şuruplarda pigment olarak kullanılmakta olan bir bileşendir.
  • Cam endüstrisinde opaklaştırıcı ve parlatıcı madde olarak kullanılmakta olan bir kimyasal maddedir.
  • Otomotiv sektöründe zararlı egzoz gazı emisyonlarını gidermekte kullanılan katalizörlerin bileşenidir.
  • Kaynak elektrotlarının üretiminde kullanımı mevcuttur.
  • Dielektrik aynalarda optik kaplama olarak kullanılmakta olan bir bileşiktir.
  • Ayakkabı beyazlatıcı ürünlerinde kullanılmaktadır.
  • Elektronik bileşenlerde yarı iletken ve pigment olarak kullanılmakta olan bir kimyasal maddedir.
  • Tütün ambalajlarında ve tütün ikamelerinde kullanılmaktadır.
  • Çatı kaplamalarında pigment olarak kullanılmakta olan bir bileşiktir.

En Çok Kullanım Alanı Neresidir?

En yaygın kullanım alanları arasında Boya, Kozmetik, Gıda sektörü bulunmaktadır.

Fiyat Ve Satışını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Üretiminde kullanılan kimyasalların fiyatları arttıkça Titanyum Dioksit fiyatı da artacaktır.

Kullanım alanlarının artması Titanyum Dioksit satışı ve fiyatını artıracaktır.

Fiyatlarına etki eden faktörler arasında en göze çarpan arz/talep dengesinde meydana gelen aksaklıklardır. Arz talebi karşılayamaması durumunda fiyatlar yükselecektir.

Aynı zamanda nakliye fiyatlarının artması da kimyasalın fiyatını artıracaktır.

Kimyasal maddeler uluslararası standartlara uygun ambalajlar ile paketlenmiş olup, 1 gramlık ambalaj da olabileceği gibi 1 tonluk ambalaj da olabilir. Ambalajsız satışı da yapılmaktadır.

Aynı rafta başka neler var?

Tekstil & deri kategorisi, 47 ürün
  • Tekstil & deriİnorganik Tuzlar ve Sülfatlar

    Alüminyum Sülfat

    CAS 10043-01-3

    Teklif iste
  • Tekstil & deriDezenfektanlar ve Aşındırıcı Kimyasallar

    Povidon İyot

    CAS 25655-41-8

    Teklif iste
  • Tekstil & deriYüzey Aktif Maddeler ve Sülfatlar

    Sodyum Lauril Sülfat (SLS)

    CAS 151-21-3

    Teklif iste
  • Tekstil & deriİnorganik Tuzlar ve Sülfatlar

    Mangan Sülfat

    CAS 7785-87-7

    Teklif iste